בוט לוואטסאפ – מה זה וכיצד זה יכול לעזור לכם

בשנה-שנתיים האחרונות, שמענו לא מעט את הביטוי בוט בתקשורת העולמית ובתקשורת הישראלית בכלל. בדרך כלל הביטוי הוצג באופן שלילי. במאמר זה נציג דוגמא לשימוש חיובי בכלי זה.
בוט, זה למעשה יוזר שאיננו בן אדם אלא פועל דרך מחשבים. למשל, אנחנו יכולים למצוא הרבה פעמים הודעות ברשתות חברתיות אשר שייכות לבוטים ולא לבני אדם, כלומר אין גורם אנושי מאחוריהם. המשמעות של אותם בוטים, היא לייצר מסה של הודעות, בכל פעם כשעולה פוסט או כל דבר אחר לרשת.
אפשר לומר שזה הביטוי השלילי לשימוש בבוטים, אך יש גם שימוש חיובי, למשל בוט לוואטסאפ. מדובר על מכשיר בו משתמשים עסקים ובעלי מקצוע שונים, כשהמטרה היא לספק ללקוח שירות מהיר ואיכותי, כאשר הוא פונה לבית העסק.
למשל, אם לקוח פונה בבקשה לקבל מידע מסוים, אז הבוט פועל באופן אוטומטי ומספק לו מנה מהיר. כך בעל העסק לא צריך לחשוש שמא הוא יאבד את הלקוח או שהוא יצטרך לענות על כל פנייה ופנייה.
כיצד זה עובד בפועל
המערכת של Webot בונה עבור כל חברה, בוט שיתאים לה, על פי תסריטים מסוימים שמתאימים למענה עבור לקוחות החברה, בהתאם לאופי השירות שהחברה מספקת להם. למשל, אם מדובר בשירות בנקאות, אז הבוט מציג שאלות או מענה בדומה למה שנהוג על פי סוג השירות שניתן במקרים אלו.
צריך להדגיש, הרבה פעמים הבוט איננו מספיק מענה שלם, אלא רק לוקח פרטים, במטרה שמוקדן אנושי יקבל אותם ויחזור אל הלקוח בהמשך. בכל מקרה גם במקרה זה, כמו במקרה בו הבוט כן נותן מענה ללקוח, הרי שהוא לא יודע שהוא מדבר עם בוט. התשובות הן "אנושיות" לגמרי.