5 טיפים בעיצוב חווית משתמש

איך תגרמו לגולש חוויית משתמש? עיצוב חוויית המשתמש של הגולש, היא זו שתכריע האם הגולש יישאר באתר או בממשק, או יעדיף לעבור לאתר אחר. עיצוב חווית משתמש של מסכי תוכנה, יגביר מכירות של תוכנה. אך כיצד ניצור את החוויה? במאמר זה, נביא 5 טיפים:
להשתמש בשפת עיצוב אחידה של אייקונים ברורים
שפת העיצוב הטובה ביותר יום של חווית משתמש, מבוססת על אייקונים. אבל, כדי למשוך את הגולש: חשוב שהאייקונים יהיו בגוון אחיד, ובסגנון עיצובי אחיד. חשוב שהסמלים יהיו ברורים.
לא לשים יותר מ 7-9 אייקונים בכל מסך
למוח האנושי, יש יכולת של קליטת מספר פריטים במקביל. ולכן, לא מומלץ לשים פריטים רבים במסך. כאשר מפזרים תיבות עם אייקונים במסך, לא מומלץ שיהיו יותר מ7-9 תיבות עם אייקונים בדף.
שמרו על כללי הנגישות והנראות
כשם שבמדינת ישראל יש חוק להנגשת מבני ציבור, כך למעשה קיים חוק להנגשת אתרי אינטרנט. אתר אינטרנט צריך להיות נגיש. ישנם תוספי אינטרנט במערכות השונות, המסייעות לשמור על נגישות. ניתן באינטרנט למצוא מידע על שילובי הצבעים היוצרים נגישות לאתר. חשוב גם ליצור נראות טובה של האתר. נראות טובה, תמשוך גם את האוכלוסייה שאין לה בעיות ראיה.
להקפיד לשים את ההנעה לפעולה בצורה ברורה
במסכים רבים, קיימת הנעה לפעולה. ההנעה לפעולה- קריאה, או אלמנט הגורם לגולש לבצע פעולה. למשל: טופס הרשמה, כפתור רכישה, טופס יצירת קשר, ועוד. חשוב מאוד שהכפתור יהיה בולט באתר. לכל אתר, יש צבע דומיננטי, וצבע פחות דומיננטי. צבע הכפתור המניע לפעולה, צריך להיות הצבע הפחות דומיננטי, וכך הוא יבלוט לגולש.
לבצע בדיקות שמישות למסכים שעיצבתם
חשוב מאוד להקפיד על אפיון ועיצוב, אך חשוב לא פחות- השמישות של האתר בסוף. אם המסך לא עובד כמו שצריך- כל העבודה לא משתלמת. לכן, חשוב ליצור מסך דמה, בו מוודאים שהלחצנים יעבדו כמו צריך, הקישורים, והגולש יגיע אל הדפים או הפעולות צריך לבצע. לפעמים- המעצב יכול ליצור למסך אחד 2 ווריאציות, ולבדוק איזו מהם הגולש יעדיף בפועל.