שלבים בהקמת עמותה: מה חשוב לדעת?


פעמים רבות אנו מחפשים איך לעשות שינוי בעולם, להוציא את הראש מהבית ולעשות משהו טוב למען אנשים אחרים. יש כאלו המסתפקים במחוות מזדמנות כמו סיוע לאדם מבוגר לסחוב את המצרכים, אחרים בוחרים לתרום סכום כספי כלשהו למטרות שונות ויש כאלו שבוחרים לקחת את הדבר לקצה ולהפוך את הנתינה והשינוי החברתי לדרך חיים. אחת הדרכים לעשות זאת היא באמצעות הקמת עמותה ללא מטרות רווח, שפועלת למטרות שונות כדי ליצור שינוי בעולם ולסייע לחלקים שונים באוכלוסייה. אם גם אתם שוקלים לעשות זאת, הנה כמה שלבים שחשוב להכיר בתהליך של הקמת עמותה.
גיוס מימון
קודם כל חשוב לזכור כי כדי להקים עמותה, יש צורך בסכום כסף התחלתי לתשלום לעובדים פרסום, קשר עם גופים חיצוניים שונים ועוד, וכמובן כסף שישמש לפעילות העמותה באופן שוטף. על כן, אחד השלבים הוא גיוס כספים ומדובר בשלב קריטי ביותר, שכן לא ניתן להתחיל בפעילות שוטפת ללא משאבים. ניתן לפתוח הדסטארט שהוא למעשה קמפיין לגיוס המונים למטרות שונות ואם יש לכם מטרה ציבורית חשובה, ככל הנראה תצליחו לרתום את הציבור אליכם ולגייס במהרה את הסכום הנדרש.
רישום עמותה
כעת יש להקים את העמותה מבחינה פורמלית. על פי החוק מספיקים שני אנשים בשביל לעמוד בראשות עמותה, אך תצטרכו לגייס מראש שבעה אנשים. מדוע? ובכן כי כאשר תגיעו למס הכנסה לצורך פתיחת תיק מוסד ציבורי, שהוא הכרחי להקמת עמותה, תדרשו להציג שבעה חברים בעמותה ורק כך תוכלו לקבל פטור ממס הכנסה על פעילות העמותה. מכאן, יש למלא טופס מקוון באתר המלכ"רים לפתיחת עמותה.
כתובת, מטרות ותקנון
בהמשך יש לבחור כתובת לעמותה, לכתוב תקנון מקיף ולהגדיר בבירור את מטרות העמותה ואיך אתם מתכוונים ליישם אותן בשטח. בנוסף חשוב לזכור כי ישנו תשלום אגרה לפתיחת עמותה שגם אותו ניתן לשלם אונליין באופן מקוון.
זכרו, מילוי טפסים לא נכון יעכב אתכם ויאלץ אתכם להתחיל את התהליך מחדש. לכן, אם אתם לא בקיאים בדרך בה זה נעשה מומלץ בהחלט להיוועץ באנשי מקצוע.