גניבה ממעסיק – מהו העונש על כך?

מה ההבדל בין עבירת גניבה "רגילה" לבין עבירת גניבה ממעסיק?
חוק העונשין מגדיר את העבירה גניבה כ- "נטילה של דבר, ללא הסכמת הבעלים, וכאשר אין כוונה להחזיר את אותו הדבר לבעליו החוקיים".
עבירת הגניבה היא עבירה חמורה במיוחד והעונש המירבי עליה הוא עד 3 שנות מאסר.
עבירת גניבה ממעסיק חמורה הרבה יותר.
עבירת גניבה ממעביד היא עבירת גניבה בנסיבות מחמירות.
אדם עובד אשר גנב סכום כסף מסויים ממעסיקו, דינו חמור בהרבה מאדם אחר אשר גנב את אותו הסכום בדיוק מאדם שאינו האדם המשלם לו משכורת. הדבר חמור במיוחד אם ערך הרכוש שנלקח עולה על 1,000 ₪ או הכסף עולה על אלף שקלים. משמע, העונשים הקבועים בחוק בגין עבירות אלו גבוהים יותר.
הפגיעה במעסיק הינה דו משמעית
המשמעות הראשונה הינה פגיעה באמון המיוחד שקיים ביחסי עובד-מעביד.
הפגיעה השנייה הינה פגיעה בקניין המעביד- המעסיק.
מהם העונשים על עבירת גניבה ממעסיק?
מעביד שתפס את העובד בגניבה עלול לא רק לפטר אותו ללא תשלום פיצויים.כמו כן המעסיק יכול להגיש נגדו תביעת נזיקין. בנוסף לזאת רשאי המעביד גם להגיש נגדו תלונה במשטרה ולפתוח לעובד אשר גנב תיק פלילי לכל דבר ועניין, אז יצטרך העובד שירות משפטי כמו ייעוץ של עו"ד מנשה רון כדי לצאת מהבוץ…
לפני שמתחילים לקרוא הספד, ניתן להגיע להסדר בין העובד שגנב למעביד שתפס אותו בעבירה זו הצורה הטובה ביותר לפתרון המשבר, המגלם בתוכו גם משבר אמון וגם משבר כלכלי מסויים, יכולה להתבסס על היכרות מוקדמת ועל יחסי עבודה טובים. פתיחה בהליך פלילי יכולה להיות כזאת שאינה מספקת את דעתו של המעסיק מבחינת פיצוי, כמו כן יכולה להישאר ככתם בעברו של המועסק שמעד במהלך מילוי תפקידו.
הסדרת הסכם – הסדר בין המעסיק לבין המועסק שמעד בתפקידו
על סמך היכרות טובה ורצון לפיצוי, המעסיק יכול לבחור בדרך שיכולה לסבך פחות את העובד שמעד מבחינת רישום פלילי. שני הצדדים יכולים להגיע להסדר מסויים, ישביע את רצונם של המעסיק והמועסק שמעד. הרצון המשותף להגיע להסדר ולא לערב צדדים אחרים אשר יכולים לערער על פרטיותם בשעת משבר.