מהו קורא ברקוד ואיך הוא עובד?

כל מוצר בו אנחנו משתמשים כולל ברקוד, מדובר בקוד דיגיטלי אשר משלב פסים שחורים ולבנים ומספר מיוחד. ברקוד זה מכיל את המידע על המוצר אותו ניתן לקרוא באמצעות קורא ברקוד. קורא זה נמצא בשימוש של מחסני מלאי, מחסני מכירות, חנויות ועסקים אחרים.
רובנו מכירים את הנושא של הברקוד בשנים האחרונות בזכות העובדה שישנן אפליקציות במכשיר הסלולר אשר מסוגלות לסרוק ברקוד מסוגים שונים, כזה אשר מופיע באתרי אינטרנט, פרינט, מוצרים ועוד. רובנו גם מכירים את הנושא של הברקוד מהנושא של רכישת כרטיסים אונליין, אשר אותם אנחנו מגישים לסדרנים בכניסה והם סורקים אותם בשביל לבדוק האם מדובר בכרטיס אמיתי או מזויף.
אך כפי שאנחנו יכולים להבין, השימוש בברקוד הוא לא חדש. הוא הומצא בשנת 1948, ושוכלל במהלך השנים עד שבשנת 1971 הוא הפך להיות ממוחשב, פיתוח זה בוצע על ידי חברת IBM. לשם כך פותח מכשיר שנקרא קורא ברקודים. קורא זה מאפשר לנו לעבור על גבי הפסים והמספר ולקבל את כל המידע אודות המוצר. המידע כולל בין היתר את מחירו, האם הוא נמצא במלאי, ועוד מגוון פריטי מידע שמוזנים למערכת אליו מתחבר קורא ברקוד. לשם כך יש צורך להזין מידע מלא ומדויק על המוצר תוך התאמה בין המקום בו נמצא המידע (תחת מספר הברקוד) לבין המוצר והמספר עצמו.
השימוש בקורא ברקוד נעשה באמצעות מספר אמצעים, כך למשל אנחנו יכולים לראות שיש קוראי ברקוד באמצעות לייזר, חיישנים וכן באמצעות אור רגיל. כמו שציינו קודם לכן, בשנים האחרונות נוספה האפשרות של קריאת ברקוד (בעיקר בקוד QR) באמצעות אפליקציות סלולר שונות. אפליקציות אלו פועלות על מוצרים חיצוניים כאמור, ומציגות את כל המידע על גבי מסך הסלולר עצמו. לעיתים תכופות המידע כולל קישור ממנו ניתן לקבל או להוריד את כל המידע.
בכל אחד מהמצבים שתיארנו, קורא ברקוד פועל באופן כזה שהוא קורא את הקווים שעל הברקוד ולאחר מכן ממיר אותם, פעם לספרות (במקרה של סריקת לייזר), פעם לתוכן ופעם באמצעות צילום והמרה של התמונה.
כמו שציינו שימוש בקורא ברקוד נמצא בקרב עסקים רבים, למעשה כמעט כל עסק משתמש בקורא כזה כשהוא מעביר מוצר ליד הקופה בשביל לדעת מה המחיר המדויק שלו ובשביל להכניס אותו לחשבונית באופן מסודר, אך שימוש נרחב יותר נעשה במחסנים לשם וידוא שהמוצר נמצא במלאי ומעודכן במערכת.