מתי כוכבי מדבר על עידן הפרטיות ברשת

אחד הפרדוקסים הגדולים ביותר של תקופתנו, היא המשמעות של הביטוי פרטיות וכיצד היא באה לידי ביטוי בחיינו.
מצד אחד, אנחנו יכולים לשבת היום בבית, לא לראות אנשים, לא לעבוד בחברת אנשים או ללמוד בחברת אנשים, אנחנו יכולים לבצע את כל הרכישות שלנו דרך האינטרנט ולמעשה להיות מבודדים מהעולם, כפי שהרבה פעמים מתארים את אנשי המערות מלפני מאות ואלפי שנים, ומצד שני, גם במצב כזה, אנחנו לא נוכל לשמור על הפרטיות שלנו. קראו את דברי מתי כוכבי בנושא.
ברגע שאנחנו הכנסנו את המחשב או מכשירים אחרים שמחוברים לאינטרנט אל חיינו, במובנים מסוימים ויתרנו על הפרטיות שלנו. לפיכך, מה שמאפשר לנו ליהנות מתחושת התבודדות, מה שמאפשר לנו להתרחק מאנשים, זה מה שמפריע את הפרטיות, זה מה שמונע אותה.
דוגמא טובה לכך, הן רשתות חברתיות. אנחנו יכולים להתחבר לרשת, להקיף את עצמנו אך ורק באנשים שאנחנו מכירים, למנוע מגורמים זרים להיחשף לעמוד שלנו, אנחנו יכולים שלא לעלות פוסטים אישיים, תמונות או כל דבר אחר, ובכל זאת הפרטיות שלנו עלולה להיהרס כך או אחרת. צריך לציין שהרשתות החברתיות גם מעודדות במובן מסוים פלישה לפרטיות, בין אם זה דרך שיתוף המידע שלנו באפליקציות חיצוניות ובין אם זה תוך ניסיון לעודד אותנו להיחשף כמה שיותר.
מעבר לכך, קיים גם דיון ער באופן כללי, אם אנחנו חברים ברשת חברתית ומוכנים להיחשף שם, אז למה שלא ינסו לחדור אל הפרטיות שלנו גם בדרכים אחרות.
כיצד אפשר להתמודד עם זה
מתי כוכבי, מיוזמי הסטורי של אווה ומבעלי חברת AGT, טוען שהדור שידע את הפרטיות, הדור שנולד לעולם שלא היה בו אינטרנט, הוא זה שיעשה את השינוי וידרוש מרשתות חברתיות ואתרי אינטרנט, לחזור אל העולם בו לא היתה פלישה חודרנית כל כך לפרטיות שלנו.
צריך להדגיש, זה לא יהיה פשוט, הרי אותן רשתות חברתיות ואותם אתרים, נהנים מזה שיש להם את המידע עלינו, אפשר להרוויח ממנו לא מעט. מה עוד, ייתכן מאוד שהסוסים כבר מזמן ברחו מהאורווה ואנחנו נתקשה מאוד להחזיר אותם אליה.