תיקון לפטופים

המהפכות הטכנולוגיות גרמו לכך שהמחשב נהפך כמעט למוצר חובה בכל בית. אם עד לפני כ-30 שנה היו המחשבים מוצר נדיר מאוד, הרי שכיום קיימים עשרות אם לא מאות סוגי מחשבים מחברות שונות.
בעבר הלא רחוק, היה המחשב אחד מהרהיטים המאסיביים יותר. המסך היה גדול, רחב ומגושם ותפס הרבה מקום על השולחן. המחשב היה מוצר נייח שלא ניתן היה לטלטל אותו ממקום למקום. כיום, עם התפתחות הטכנולוגיה הפכו מסכי המחשב לדקים ואלגנטיים אשר כמעט ואינם תופסים מקום ברוחב השולחן. כמו כן, נכנסו לשוק המחשבים הניידים, המכונים לפטופים, ראו באתר מוניטור פיסי.
הלפטופ הוא בעצם מחשב נייד שניתן לשאת אותו בתיק לכל מקום. המחשב הנייד מופיע בשלל דגמים, מהם מגושמים יותר ומהם דקים ממש, בעלי משקל נמוך, בגדלים שונים ובעלי מסך רגיל או מגע.
תיקונים שונים במחשב נייד
בלפטופ ניתן להיתקל בתקלות שונות שלא קיימות במחשב שולחני נייח והן מצריכות שירותי תיקון לפטופ מקצועיים:
- סדק במסך – לרוב, כאשר נוצר סדק במסך, במיוחד כשמדובר במחשב בעל מסך מגע, לא ניתן להשתמש במחשב ויש להחליף לו את המסך. כדי לבצע תיקון מסך יש לדעת מהו הדגם המדויק של המחשב על מנת להתאים לו מסך חלופי.
- סוללה – סוללה היא דבר מתכלה ויש צורך להחליף אותה מדי פעם. בלפטופים מהדור החדש הפעולה הפכה למורכבת יותר. היות והסוללה מותקנת בתוך המחשב ולא נשלפת כמו בעבר, יש לגשת למעבדת מחשבים כדי להחליף אותה.
- מטען – בשביל להטעין סוללה יש להשתמש במטען. לפעמים עלול שקע הטעינה להיהרס ולמנוע את האפשרות להטענת המחשב. תיקון של שקע טעינה למחשב נייד דורשת מקצועיות רבה וכלל לא כדאי לנסות לבצע אותה ללא עזרה מקצועית.
- צירים – בלפטופ, המקלדת מחוברת למסך על ידי צירים ובכל פעם שסוגרים את המחשב עושים בהם שימוש. באופן אוטומטי הצירים עלולים להיחלש עם הזמן ויהיה צורך לחדש אותם או להחליפם בחדשים.
- מקלדת ועכבר – במחשב הנייד אי אפשר להחליף לבד מקלדת או עכבר שנהרסו מכיוון שהם מובנים בתוכו ולכן יש צורך בעזרה מקצועית על מנת לבצע את התיקון.
כמו בכל תחום, גם בתחום הזה קיימים אנשי מקצוע אשר אליהם יש לפנות במקרה הצורך.