נניח ואתם נותנים לקבלן לבנות את הבית שלכם, הוא בונה אותו כמו שאתם רוצים, אך כשאתם מקבלים את הבית בסיום תהליך העבודה, אתם מגלים שבמקום שהבית יהיה רשום על שמכם או רשום על שמו.
אז נכון שיש חוזה שבו נקבע שהבית בשימושכם כל עוד אתם עומדים בתשלומים או כל עוד הקבלן עומד בתשלומיו לרשויות, אך הבית לא שייך לכם, ואתם לא יכולים לעשות איתו כלום בלי לקבל ממנו אישור.
נשמע לא סביר נכון? לא תסכימו לעשות דבר כזה, נכון? אז למה שתסכימו שהדומיין של האתר שלכם, שהוא הכתובת של האתר, הבית שלו, לא יהיה בידכם אלא בידי החברה שבונה לכם את האתר? לא נשמע סביר נכון?
הרבה מאוד חברות בניית אתרים נוהגות בצורה לא הוגנת עם הלקוחות שלהן, ולא מיידעות אותן שהדומיין של האתר שלהם צריך להיות רשום על שמם, וכך החברות שומרות לעצמן את הזכות על הדומיין. מה זה אומר? שאם בסיטואציות מסוימות, שמיד נתאר, יש איזו בעיה ביניכם לבין חברת בניית אתרים, אז אתם מאבדים את הזכות על הדומיין ובעצם על האתר כולו.
הסיטואציות יכולות להיות כדלקמן, נניח ואתם לא משלמים לחברת האחסון, נניח ואתם לא משלמים את מלוא הכסף לחברה עצמה ואפילו נניח והחברה פושטת רגל או נסגרת, היא יכולה לנתק את הדומיין מהשרת ובכך למעשה יהיה מי שיכול לרכוש אותו.
בתור בעלי האתר, אתם חייבים להחזיק בזכויות על הדומיין ולמעשה, עדיף שאתם תנהלו את כל מערך האחזקה שלו, כלומר אתם תעבדו מול חברת האחסון. יש חברות בניית אתרים שמציעות לכם אופציה כזו או אופציה שהם ינהלו עבורם את השרת. תעדיפו לבחור באופציה הראשונה, בשביל לקבל אחריות ושליטה מלאה על האתר.
בעל האתר צריך לשלוט בדומיין, שכן בצורה כזו, לא ניתן לעשות בו שום מסחר, ואין חשש שמא הוא יאבד או ייעלם. חשוב לזכור, הרבה פעמים הדומיין הוא שם מסחרי או דבר דומה, כלומר הוא שם בולט שכל אחד בתחום היה רוצה להחזיק. לכן מומלץ מאוד שלא ליצור מצב, אפילו מצב היפותטי, שאתם עלולים לאבד אותו, כי אז מה שיכול לקרות זה שמקדם אתרים או בעל אתר אחר ירצה לרכוש את הדומיין בשביל לנצל את היכולות שלו לצרכיו, דבר שיכול לפגוע גם באתר שלכם (תצטרכו לחפש לו דומיין אחר) וגם זה עלול לפגוע בכם מבחינה עסקית.