הקמת אתר, שלבים עיקריים


שלב ראשון: מה צריך להיות באתר?
אתרים סטנדרטיים מכילים לרוב מידע אודות העסק\לקוח ומספר עמודים המפרטים על השירותים הניתנים. עם זאת, קיימים לקוחות המעוניינים באתרים מסוג שונה, כמו אתרי חנות, אתרי בלוגים ועוד. לכן, בטרם בניית אתר, יש צורך לחשוב איזה מידע הלקוח יוכל לקבל מהאתר או אילו תפקודים עיקריים תרצו שיהיו לאתר.
שלב שני: עיצוב
לעיצוב חשיבות רבה עבור האתר שלכם, שכן יש לו תפקיד משמעותי ברושם הראשוני שיתקבל על העסק ועל הרצון הבסיסי של הלקוח להישאר בו ולהמשיך לדפדף בעמודים השונים. לכן, אתר לא צריך להיות רק אסתטי, אלא גם לבטא את העסק או בעל העסק באופן המושלם ביותר. אגב, עיצוב האתר ישפיע גם על המידה בה הלקוח יתפוס אתכם כמקוריים ומעניינים.
אז מה כולל שלב העיצוב בבניית אתר אינטרנט? כמעט הכל! החל מרקע לאתר, דרך גודל המילים, תמונות וסוג התמונות, אייקונים למיניהם, ועד לאפשרויות לחיצה של הלקוח. לפני בחירת עיצוב האתר עצמו, מומלץ לבחון אתרים שונים ברשת כדי לקבל מושג כללי על סוג העיצוב שאתם רוצים.
שלב שלישי: הגיע הזמן להתחיל לצקת תוכן
אפשר לכתוב מאמרים שלמים על חשיבות התוכן באתר, הן מבחינת הקידום במנועי החיפוש והן מצד הערך המוסף ללקוח, אולם בגדול נוכל לומר כי מדובר באחד מאבני הבסיס החיוניים לכל אתר באשר הוא, גם לאתרים שלכאורה לא זקוקים לתוכן רב.
לגבי מיקום התוכן והיקף התוכן – כאן כבר יש צורך לחשוב ואף להיוועץ עם אנשי מקצוע באשר לסוג התוכן הרצוי והמיקום שלו באתר. קיימים אתרים שבהם יהיה צורך בתוכן רב שיופיע במאמרים מסודרים, בעוד שבאתרים אחרים יהיה צורך בתוכן קצר שיופיע בעיקר מתחת לתמונות מוצרים וכד'. בכל מקרה, בניית אתר אינטרנט צריך להתחשב גם בצרכי התוכן של האתר הספציפי.
שלב רביעי: בדיקות אחרונות
אם סיימתם את כל השלבים שציינו לעיל, הגיע הזמן להתחיל לבדוק את האתר לקראת העלייה לאוויר. עברו מחדש על כל האתר שלכם ונסו לבחון אותו מהצד של הלקוח: עד כמה נוח לשוטט בו? האם התוכן שיש בו מספיק כדי להבין מי אתם ומה השירותים שלכם? האם האתר באמת נעים לעין? האם האתר מבטא את האופי והאווירה בעסק שלכם? וכיו"ב.
לסיכום, חשוב רק לקחת בחשבון פלטפורמות אחרות ושיווקיות שאתם פועלים בהן ולפעול באתר בהתאם אליהן. אם למשל הפייסבוק הוא ערוץ פעיל עבורכם ומשם מגיעים לכם רוב הלקוחות, דאגו להפנות את הגולשים בצורה נוחה לפייסבוק שלכם מהאתר.